MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop
Terug naar home

Wandpanelen van Bamboe

blok1
Bamboe is één van de snelst groeiende planten, zeker vergeleken met bomen die normaal gesproken voor hout zorgen. Van de meer dan 1000 soorten bamboe wordt vrijwel uitsluitend de reuzenbamboe als bouwmateriaal toegepast. Reuzenbamboes schieten in tropische landen binnen een half jaar tot ongeveer 35 meter uit de grond. Voor gebruik als pulp of biomassa kan de bamboeplant al na 1 tot 2 jaar gekapt worden. Na 4 tot 5 jaar is bamboe voldoende gehard om geoogst te worden terwijl dat bij tropisch hardhout vaak zelfs meer dan 50 jaar is! 

 
Bamboe legt veel meer CO2 vast dan hout omdat het zeer snel groeit en na de kap niet opnieuw aangeplant hoeft te worden. Dit maakt ook het bosbeheer veel eenvoudiger. Bamboe krijgt steeds meer aandacht, niet alleen van architecten over de hele wereld, maar ook juist van de velen die inmiddels ons milieu een warm hart toedragen. Bamboe is hard, slijtvast, buigzaam, te persen tot hoge dichtheid en eenvoudig te bewerken. Dit maakt de M-Wall Home Design panelen uniek. 
In onderzoeken is door de TU Delft aangetoond dat Bamboe een van de meest duurzame bouwgrondstoffen is met een zeer hoge LCA score. (Life Cycle Analysis)
Voor een product of materiaal kan een levenscyclusanalyse LCA onderzoek worden uitgevoerd. De score van de LCA geeft aan wat de invloed is voor het milieu van dit product, rekening houdend met alle milieuaspecten gedurende het gehele leven van dat product en erna.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afval na sloop en de algemene milieuaspecten van de wieg tot het graf. (Cradle to Cradle)
Populaire producten