MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop
Terug naar het overzicht

Dat is nog eens een entree

17 januari 2018
Vorige week hebben we geschreven over de keuken, naar ons gevoel het hart van het huis.
Vandaag schrijven we over een hele andere ruimte, namelijk de hal.
 
Bij het inrichten van het huis wordt de hal vaak vergeten. Dit terwijl het een essentiële ruimte is, waar je je bezoek als eerst ontvangt. We beseffen het misschien niet, maar de hal is eigenlijk je visitekaartje.
 
Omdat een goede binnenkomer vrij belangrijk is, geven we je een boost van inspiratie.
Of je nou een enorme entree hebt of een klein gangetje, er zit sowieso iets bruikbaars tussen deze ideeën.
 
In deze blog starten we met het geven van praktische tips voor iedereen.
 

Houd de hal overzichtelijk

De hal is namelijk de ruimte waar je al eerste binnen komt. Je hang je jas op, legt je spullen neer en doet misschien je schoenen uit. Het wordt als snel een rommelige ruimte.
Om dit te voorkomen, kun je eenvoudig gebruik maken van inbouwkasten, of een kast met gesloten deuren. Mocht je ruimte daar te klein voor zijn, dan kun je kiezen voor een ophangsysteem. Deze zijn tegenwoordig te verkrijgen in allerlei soorten en maten.
 
Zorg er overigens voor dat je goed nagaat welke jassen je regelmatig aantrekt en welke misschien niet. Het is zonde om je zomerjassen aan de kapstok te hebben hangen, terwijl het winter is! Minder jassen, zorgen voor meer overzicht en rust in de ruimte.
 
 

Verlichting

Waar licht is, is ruimte. Met licht kan je een ruimte ook optisch laten veranderen. Een ruimte kan breder of smaller, hoger of lager lijken door het licht op de juiste muren, het plafond of de vloer te concentreren. Het kiezen van de juiste verlichting is erg belangrijk.
Een lamp die lang op gang moet komen in je hal werkt niet lekker. Je moet snel kunnen zien welke jas je pakt. Er zijn tal van mogelijkheden en elke ruimte is weer anders.
Heb je bijvoorbeeld een smalle entree, dan adviseren wij wandlampjes of spotjes. Is je entree breed maar misschien niet zo lang, kan je gebruik maken van een grote hanglamp of kroonluchter.
 

Meteen een huiselijk gevoel

Door in de entree van je huis een kleed of loper neer te leggen, geef je de hal meteen een huiselijk gevoel. De keuzes zijn eindeloos. Kies voor een felgekleurd kleed door de hele hal of juist een subtiel vloerkleed in een effe kleur of met een ingetogen printje. Het toevoegen van een kleed zorgt meteen voor een sfeervol effect.


In de blog van volgende week geven je meer inspiratietips om deze ruimte leuk aan te kleden met accessoires. Hierbij alvast een voorproefje van de punten die we op het oog hebben;
 

3D Wandpanelen, behang of kunst, meteen een echte eyecather
 
Een tafeltje of kastje voor de persoonlijke touch
 
Het toevoegen van een waardevol item

 
Wil je je alvast oriënteren, zoek dan bijvoorbeeld op Pinterest, in een Woonmagazine of op onze eigen site in het collectieoverzicht.


 
Populaire producten