MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop
Terug naar het overzicht

Kersttrends 2017 // Industrie & Ambacht

13 december 2017
Na de blog van vorige week, waarin we je tips hebben gegeven om je boom te versieren, kon ik niet meer wachten en heb ik de kerstboom vol liefde en plezier in huis gezet en opgetuigd, in een trend die we nog niet eerder hebben beschreven en om eerlijk te zijn is hij best vernieuwend.
 

Industrie & Ambacht

Het industriële zien we al een tijdje in de interieurs terugkomen maar ook in de kerstversiering zien we het al wel een paar jaar. Er is alleen wel wat veranderd en dat is namelijk de toevoeging van de juiste warme kleuren en ambachtelijke materialen. Dit haaks op de koele industriële woonstijl.
Het resultaat is stoer én chique. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
 
De hoofdkleuren in deze nieuwe kersttrend zijn wolwit, linnengrijs, champagne en veel donkere tinten. De stijl wordt door ook wel ‘Atelier’ genoemd. Het past bij de ‘makers movement’ die we zien. We gaan als maatschappij langzaam van massa geproduceerde spullen, terug naar lokale en pure ambacht.
 
Dit zien we vooral terug in het gebruik van allerlei verschillende materialen. Denk aan leer, beton, donker hout, velvet, marmer, steen, zeep, papier, stof, en staal. Juist al deze verschillende texturen geven deze kersttrend zijn unieke look.
 
Misschien denk je dat het een kil geheel gaat worden, maar het tegendeel is waar. De combinatie van de materialen en kleuren maar het juist zacht en comfortabel.
 
Een groot deel van de versiering komt uit de nieuwe collectie van House Docter, een Scandinavisch merk. In de afgelopen jaren was dit synoniem aan licht en wit, Tegenwoordig doen juist de donkere kleuren haar intrede. Diepe grijstinten, warm groen, diep rood, paars en blauw, ook wel ‘dark nordic’.
 
De kerstcollectie bevat veel natuurlijke elementen, veel textuur en warme kleuren met verschillende elementen van “goud” en niet te vergeten de velvet kerstballen.


 

 
 
 
Populaire producten