MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop Keurmerk webwinkel
Terug naar het overzicht

Kersttrends 2017 // Rebels, Fel, Geometrisch

6 december 2017
 
Het is December en nu mogen wel helemaal los, kerst komt steeds dichterbij. Na de lieve, romantische trend van vorige week, vandaag kerst met een knipoog. Wil je het dit jaar eens helemaal anders doen? Lees dan snel verder.
 
Een trend voor stijlvolle momenten, een beetje rebels. Krachtige kleuren, geometrische vormen en contrasten. Kies niet voor een boom maar een moderne sculptuur in de vorm van een kerstboom met daarin driehoekige of vierkante ‘kerstballen’? 
Wordt het gevoelsmatig toch iets te kil met een sculptuur, kies dan gewoon voor een boom en vul hem precies zoals jij dat wilt. Combineer producten en stijlen die nog nooit eerder gecombineerd zijn. Alles wat door de mens gemaakt is, mag. Natuurlijk, organisch, authentiek en helemaal jouw smaak.
 
Felle kleuren voeren de boventoon, in alle soorten. Oranje en rood zijn enorme eyecatchers. Maar echt alles mag! Gebruik gerust ook wat zachtere kleuren voor grotere oppervlakken, want alle items in je boom zijn immers blikvangers.
Heb je echt lef? Combineer dan versieringen vol met prints met geometrische vormen en grafische lijnen. Van cactus tot meloen, van diamantvorm tot ster. Alles kan bij elkaar, zodat het echt jóuw stijl wordt.
 
Wij hebben je inmiddels al 3 trends ter inspiratie gegeven, maar het is wellicht ook handig om jullie wat meer informatie te geven over hoe je nu het beste je kerstboom kunt versieren.

1 De boom

Ga je namelijk voor een echte boom, of kies je dit jaar voor een goede kunstboom. Die keuze kunnen wij voor jullie natuurlijk niet maken.
De enige tip die we kunnen geven is als je voor een echte boom kiest, zorg er dan voor dat je stevige tuinhandschoenen hebt, want de naalden kunnen erg prikken
 

2 Vast zetten

Zorg ervoor dat de boom recht staat. Zodra de boom vast staat, geef een beetje water en knip daarna het netje los. De boom kan goed tegen een stootje, dus je kunt de takken voorzichtig uit elkaar duwen.
 

3. Verlichting

Nu de boom staat, is het tijd voor de verlichting. Check eerst even of alle lampjes het nog doen, als ze eenmaal in de boom zitten is het al te laat.
Het kost wat tijd om de lichtjes goed over de boom te verdelen, maar als ze eenmaal op de juiste plek zitten, dan ben je al op de helft van het versieren. Begin bovenaan en werk naar beneden.
 

4. Slingers/kerstballen en hangers

Nu is het tijd om de boom te versieren. Voor de slingers gebruik je dezelfde techniek als de verlichting. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat de slinger goed op de tak ligt.
 

5. De piek

En als de kers op de taart, de piek op de kerstboom. Er zijn tal van variaties op de traditionele piek. Denk aan een ster, een strik of een engel. Als je echt een wat anders wilt proberen kun je zelf een piek maken! 
Populaire producten