MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop Keurmerk webwinkel
Terug naar het overzicht

Must-See DDW // Eindhoven

25 oktober 2017
De Dutch Design Week is weer van start gegaan. 2500 Designers verspreid over 110 locaties showen hun werken. Je kunt naar bijna 500 tentoonstellingen, seminars, shows, presentaties, workshops en muziekuitvoeringen. Enorm veel keuze dus.

Wij zetten voor jullie een aantal must-see plekken op een rijtje. Want kun je in één dag álle locaties van de Dutch Design Week zien? Nee, dat is tegenwoordig echt onmogelijk, de Dutch Design Week wordt ieder jaar groter en groter.
 

Thema 

Sinds enkele jaren koppelt de organisatie een thema aan de DDW. Het thema voor 2017 is 'Stretch'.
Met de keuze voor ‘Stretch’ wil de organisatie zowel deelnemers als de bezoeker, stimuleren om zich in te spannen en zich buiten de comfort zone te wagen. Met de keuze van het thema laat de organisatie zien dat de designers alle kritisch zijn, veel zelf produceren maar worden ook de maatschappelijke problemen aangepakt, zoals bijvoorbeeld de invloed van digitalisering en robotisering. Er is veel aandacht voor pure ambacht, het herontdekken van oude productiemethoden of het ontwikkelen van geheel nieuwe toepassingen daarvoor

DDW biedt daarmee niet alleen een blik achter de schermen, maar vooral ook een preview.
 
People’s Pavillion/(W)eGo// Strijp-S

Tijdens Dutch Design Week staat -midden op het Ketelhuisplein- het People’s Pavilion. Het is een uniek project: het is een gebouw dat volledig bestaat uit geleende materialen. Van leveranciers en producenten, maar ook van bewoners uit Eindhoven. Heipalen, houten balken, gevelelementen, glazen dak, plastic bekleding: alles is voor 9 dagen geleend En als je iets leent, moet je het na afloop natuurlijk netjes terugbrengen. Dat betekent dat alle materialen die bij de bouw werden gebruikt weer in de originele staat worden teruggebracht. Daarom kon bij het bouwen niet gelijmd, geschroefd of rigoureus gezaagd worden.Het paviljoen is een van de pronkstukken op het Ketelhuisplein op Strijp S, waar nog tot het einde van DDW lezingen, openingen en performances worden gehouden.

Meer informatie over het tot stand komen van dit bijzondere project.
 

Design Academy//Graduation Show

De Graduation show is een jaarlijks terugkomend onderdeel van de DDW. Hier exposeren afstudeerders van de Design Academy in Eindhoven hun projecten. Een verfrissende expositie met vernieuwende ideeën van jonge designers.
Telkens blijken de studenten de contouren van vakgebied opnieuw te tekenen, en geven ze een actuele invulling aan de betekenis die design voor de samenleving heeft. Zij brengen in hun afstudeerwerk de brandstof voor een nieuwe samenleving bovengronds.

Meer informatie over deze locatie en dit evenement is te vinden op de site van de DDW.

 

Modebelofte//Robotworld

In het oude V&D pand zit weer leven! Na het Philips Stadion en het dak van de Bijenkorf is Modebelofte nu neergestreken in dit iconisch pand. Niet alleen de kleding zelf is bijzonder, ook de manier waarop de expositie is vormgegeven is al de moeite waard. In een doolhof dool je langs de ontwerpen, die steeds van vorm en kleur lijken te veranderen door het discolicht dat er hangt.

Voor de Modebelofte worden elk jaar twintig talentvolle, jonge ontwerpers geselecteerd. Het thema van dit jaar is Digital Realists, wat inhoudt dat digitale technologieën omarmd worden en er vanuit deze nieuwe realiteit naar de wereld wordt gekeken.

Bekijk alvast de inspiratie video 
 

Contemplating Spaces//The Student Hotel

The Student Hotel Eindhoven host tijdens de DDW een expositie waarin art, design, geur, geluid en zelfs taste samengevoegd worden tot experiental spaces. De installaties zijn door het gehele gebouw te vinden: van de lobby tot de hotelkamers. Sluit je even af van de drukte en hectiek van DDW in deze ervaringsruimtes.

Contemplation Spaces zijn ruimtes waar je even kunt loskomen van het hectische dagelijkse leven en je gedachtes. Door de waardevolle eigenschappen van de geselecteerde objecten en installaties, waan je je even in een andere wereld. Denk aan rustgevende installaties met o.a. water en tactiele materialen, maar ook aan een toepassing van geur en geluid om de ervaring nog intenser te maken. 
 

We Know How You Feel//Design Perron

Stel je voor dat Netflix straks door middel van een hartslagmeter in je smartwatch weet in welke bui je bent…Het is er donker, de muziek is er synthetisch maar warm, de rook in de ruimte dun maar aanwezig. In de verduisterde, licht mistige ruimte van Design Perron waar je de kunstinstallatie AURA ervaart liggen mensen met hun rug op de grond, een band om het hoofd gebonden. Om hun heen wordt een laser geprojecteerd, die door de aanwezige rook en wisselende vorm van de straal op een mantel lijkt. Maar in plaats van bedekken onthult deze mantel de emoties van de mensen die op de grond liggen. De band om hun hoofd meet aan de hand van hartslag, hersengolf en huidgeleiding hoe je je voelt en koppelt die emotiedata terug naar de laserprojectie, die van kleur en vorm verandert. Wil je op maat bediend worden, passend bij je gemoedstoestand of hou je je emoties liever voor jezelf? En wat betekent het voor onze privacy? Van wie is jouw emotie-data eigenlijk? Deze vragen en meer staan centraal in We know how you feel.

Bekijk ook de andere exposities op deze locatie.
 

Sectie-C

Dit enorme ex-fabrieksterrein is creatieve broedplaats. Organische samenwerkingen tussen 180 creatieve ondernemers, artiesten, ontwerpers, muzikanten, communicators en ambachtslieden inspireren elkaar. Van conceptueel tot kant en klaar product. Alles is er te zien in een ongedwongen sfeer en je loopt ook gemakkelijk de ateliers binnen.

The big Improvisation Stop Motion Animation Show
Animator Niels Hoebers stelt zijn studio open voor publiek en gaat de samenwerking aan met zijn publiek om zo een oneindige animatie te creëren. Tijdens het animeren kunnen de bezoekers hem van inhoud voorzien, met ruime keuze uit het studio archief.

Expositie Dave Hakkens
Precious Plastic heeft machines ontwikkeld om zelf plastic re recyclen. Dave Hakkens toont de basis informatie die mensen nodig hebben om hun eigen machines te bouwen en een klein plastic fabriekje te starten, overal ter wereld. Ze kunnen van afval waardevolle objecten maken en werken met plastic als een ambachtsman.

Ook in Sectie C zijn nog vele andere exposities te bezichtigen.

 Natuurlijk, is dit maar een kleine opsomming van onze favoriete hotspots. Op de route kom je nog langs tal van andere locaties met mooie exposities. Voornamelijk op Strijp is er dit jaar veel te doen. Wij zijn fan van deze top locatie!

Als je bij het ketelhuisplein bent geweest, neem dan zeker ook een kijkje bij Van Berlo Design/Strijp-T, Het Klokgebouw/Strijp-S, Veemgebouw/Strijp-S, MU/Strijp-S, Natlab/Strijp-S en het Broeinest/Microlab/Strijp-S


Wandpanelen DDW

En vergeet niet op zoek te gaan naar onze wandpanelen tijdens de Dutch Design Week. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers (bijvoorbeeld een bagel) kun je eindelijk onze wandpanelen in het echt bekijken, voelen en ervaren. Daarnaast hebben we een leuke actie tijdens deze speciale week.

Maak een foto van onze wandpanelen, stuur deze door naar info@mwallhome.nl  en ontvang een code voor 20 % korting op je bestelling. Weet je nog niet welk design je zou willen? Kijk dan in het collectie overzicht.


 
Populaire producten