MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop Keurmerk webwinkel
Terug naar het overzicht

Nieuw interieur

6 september 2017
Toe aan wat verandering in je interieur?
 
Een veel voorkomende vraag die wij tegenkomen is “ hoe krijg ik meer sfeer in mijn interieur?”
Men gaat vaak direct over op het kopen van nieuwe meubels en/of accessoires. Stop!
In de praktijk horen wij dan vaak dat men met deze nieuwe aankopen niet het verwachte resultaat bereikt en alsnog de sfeer, de rust of de warmte mist. Zonde!
 
Vandaag geven wij tips om low-budget je huis een nieuwe uitstraling te geven.
 

Tip 1; Welke woonstijl past het best bij je?

Er zijn inmiddels tal van verschillende woonstijlen, zoek op Pinterest naar de stijl die eigenlijk het beste bij je past. Landelijk, klassiek, industrieel, Boho, Scandinavisch of strak?
Geen zorgen als de stijl waar je op valt, mijlen ver staat van je eigen interieur.
Zoek uit wat juist in de uitgekozen stijl, jou het meeste aanspreekt en let vooral op de toegepaste kleuren!
 
Kleur geeft leven aan je huis en is voor een groot deel bepalend aan de sfeer en de uitstraling van je interieur
 

Tip 2; Maak een kleurenpalet

Bekijk welke kleuren uit de gekozen woonstijl het beste bij jou past en het beste in je interieur te verwerken is.
Kussenhoezen voor de bank zijn gemakkelijk te vervangen in een andere kleur ditzelfde voor het aanschaffen van kleine accessoires, let wel op, hiermee alleen creëer je geen sfeer.
Door de nieuwe kleur door te voeren op één wand of een gedeelte hiervan, krijgt deze kleur veel meer waarden en wordt het een geheel.
Voor een bijzondere toevoeging, kies voor de M-Wall Home wandpanelen en werk deze af in de door jou gekozen nieuwe kleur.

Tip 3; Accessoires

We zien vaak dat mensen starten met het kopen van kleine accessoires als ze toe zijn aan iets nieuws. We komen dan ook geregeld een overload van accessoires tegen, dit voelt vaak rommelig en wat onrustig. Start met het halveren van deze kleine items. Kies je favorieten en combineer deze met grotere accessoires zoals een grote vaas, een plant, een poef of een lamp. Berg de overige accessoires goed op, zodat je in de toekomst nog eens gemakkelijk kunt afwisselen.
 

Tip 4; De indeling

Ga experimenteren met je indeling. Het kan natuurlijk niet in ieder huis, maar kijk eens of je de eethoek om kan wisselen met de zithoek. Wij hebben soms het gevoel dat men denkt zich te moeten houden aan ongeschreven regels, om meubels altijd tegen een wand te zetten. Experimenteer hier mee. Zet je eetkamertafel eens van de wand, of je bank wat meer in de ruimte. Je verwacht misschien dat het kleiner lijkt maar het tegendeel is waar. Je zult verbaasd zijn hoe veel ruimtelijker het aanvoelt.

Wil je meer informatie over kleuren in je inteieur, lees dan de blog van Fleur en Nina op; https://www.interieurdesign.nu/wat-doet-kleur-met-je-interieur/

 

 
 
Populaire producten