MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop
Terug naar het overzicht

Thorwback - 2018

10 januari 2019
2018

In onze vorige blog hebben we even je geheugen opgefrist met de interieurtrends uit 2017. Deze week zetten we de interieur trends van afgelopen jaar voor je op een rijtje.
 

Veilige haven

Een van de trends, eigenlijk een heel thema wat we zagen is de “veilige haven”. Een ruimte creëren om bij te komen van de hectische buitenwereld. Technologie neemt toe, ook in onze woningen heeft dit een steeds grotere impact gekregen.  We hebben tal van slimme toestellen in huis. 
Om deze vooruitgang te compenseren, streven we naar meer eenvoudige objecten en materialen. We zagen veel hout, perfect weggelegd voor de trend. 


Hout

Hout heeft een belangrijke rol gespeeld in het interieur, bijna onmisbaar. Onderandere doordat het eenvoudig meer sfeer en gezelligheid geeft aan je interieur.
De grote verffabrikant Flexa speelde direct in op deze trend en lanceerde het nieuwe Heart Wood kleuren pallet, gebaseerd op de warme kleur van natuurlijk hout en de aaibaarheid van zacht leer. Het Heart Wood kleurpalet combineert zachte tinten, grijsroze, blauw en een zachte cacao kleur, overgaand in krachtige tinten zoals inktblauw en paars 


Natuur

Een ander trend uit 2017 die ook in 2018 nog volop in de picture stond was “de natuur”. Interieurs vol planten en natuurlijke materialen als riet en bamboe.
In de trend Less is More (als tegenhanger van de volle wereld en consumptiemaatschappij) zochten we naar minimalisme en rust.


De houttrend van 2018 heeft eigenlijk in alle trends wel een grote rol gespeeld warm, natuurlijk, veilig, duurzaam en in het recyclen en upcyclen.
 
We gaven daarom ook de tip om je houten bijzet-, eet- of salontafel weer van zolder te halen en te schilder in een nieuwe kleur over of juist niet. Ook nu in 2019 kunnen we het enkel toejuichen!
Het is super origineel, het kost je eigenlijk niks, behalve wat tijd, en je helpt er onze planeet mee. 


 
 
Populaire producten