MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop
Terug naar het overzicht

Voorjaarsblog

18 april 2018
Het is prachtig weer en we verhuizen van binnen naar buiten. 
Dit is dan ook precies de reden waarom we deze blog schrijven. In deze blog gaan we je namelijk meer vertellen over de verbinding tussen tuin en interieur. Er is weinig over te vinden maar toch doen wij ons uiterste best om jullie te helpen deze verbinding te maken.
Aangezien wij hopen dat het mooie weer nog wel even blijft, splitsen we deze blog op in 2 delen. Vandaag starten we met de eerste tips. Ga na deze blog op zoek naar inspiratie, het kleurenpalet en eventueel veranderingen die je zou willen toepassen.
 
We hopen je weer een boost aan inspiratie te geven!


Kleurgebruik en materiaal
Kleur is een belangrijke factor, zowel in je interieur als in je tuin. Ook met het verbinden van beide elementen met elkaar is dit de eerste tip die we je willen geven. Kleur beïnvloedt de sfeer van de tuin en het interieur en heeft dus een grote invloed op de ruimtes. Het is alleen niet zo eenvoudig als het misschien klinkt, kleurkeuze is erg persoonlijk.

Ondanks de persoonlijkheid in kleur geven we een simpel voorbeeld. Kies voor een neutrale basiskleur en vul deze aan met contrasterende kleuren naar wens. Kies voor kleuren die je al in je interieur hebt.. Om de uitstraling en het karakter van de woning verder te benadrukken is dit erg belangrijk.
Wanneer je binnen bijvoorbeeld veel grijstinten hebt, is dat mooi om dat buiten terug te laten komen, door grijze plantenbakken of stoelkussens aan te schaffen. Hierdoor worden de tuin en woonkamer één geheel. Zo wordt de eerste verbinding gelegd.
  

Optische verbinding
Hetzelfde als bij de kleur, zien we verbinding ook in het gebruik van materiaal, producten en grondstoffen. Laat het karakter en de sfeer van je woning terugkomen in de tuin. Is je woning stoer, industrieel, juist romantisch, of modern? Laat deze look & feel dan terugkomen in de tuin. Let hierbij goed op welke materialen binnen gebruikt zijn.
 

 

Een groot voorbeeld om dit toe te passen is door het type vloer in huis, door te trekken naar de tuin. Je kunt voor de bestrating van je terras, hetzelfde kleurenpalet als binnen gebruiken of je kiest er zelfs voor om bijvoorbeeld een keramische tegel zowel binnen als buiten te gebruiken. Je hebt verschillende tegels die voor beide toepassingen geschikt zijn. De kleuroverloop zorgt meteen voor de optische verbinding van binnen naar buiten. Dit zal ervoor zorgen dat het lijkt of de woonkamer doorloopt in de tuin, ondanks dat de deuren dicht zijn. De tuin zal hierdoor meer aandacht krijgen en wordt meer betrokken bij het huis. Een bijkomend voordeel is dat de woonkamer optisch groter lijkt!
 
Een ander goed element om de optische verbinding te verbeteren is door het plaatsen van bijvoorbeeld een schuifpui, een lichtkoepel of grote ramen welke veel licht doorlaten. Dit vervaagt de grens tussen binnen en buiten. De binnen- en buitenruimte lijken zo nog meer in elkaar over te lopen. De tuin wordt op deze manier optimaal betrokken bij het binnen leven.
 Met deze eerste tips willen we je inspireren om op zoek te gaan naar wat jij mooi vindt.
Denk vast na over het kleurenpalet en over de mogelijkheden die je hebt om de vloer te verbinden, of het plaatsen van een schuifpui of grote ramen.


Volgende week geven we je meer inspiratie, over de volgende punten:

-Motieven en patronen, deze zullen zorgen voor meer dynamiek
-Technologie/verlichting, creëer juist sfeer door verlichting te verstoppen
-En last but not least, de aankleding

Mocht je vragen hebben over onze blogs of de wandpanelen, neem dan gerust contact met ons op!

Populaire producten