MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop Keurmerk webwinkel
Terug naar het overzicht

Voorjaarsblog II

2 mei 2018
In onze vorige Blog zijn wij gestart met het schrijven over de verbinding tussen tuin en interieur. Na een dipje afgelopen week, zijn de vooruitzichten weer prachtig! Een goede timing om deze nieuwe Blog online te zetten!:)
 
In de vorige Blog hebben we het voornamelijk gehad over de basis, kleur en materiaal. 
In deze blog gaan we je meer tips geven over de kleinere ingrepen, meer accessoires, maar daardoor zeker niet minder belangrijk om de juiste sfeer neer te zetten.
 

Motieven en patronen

In kleur kun je meer dynamiek aanbrengen door te kiezen voor bepaalde patronen en motieven. 
De kleuren in het patroon stem je af op de basiskleuren en de kleuren van de omgeving. 
Denk bijvoorbeeld aan de kussens die gebruikt worden bij de loungeset of een visgraat in de vloer. Wanneer de patronen op deze kussens zowel buiten als binnen hetzelfde zijn leg je al een verbinding tussen deze beiden. Let wel op! maak het echter niet te druk, houd het helder en rustig.
 

Technologie/tuinverlichting

Bij een verbinding denk je vaak aan kleur en stijl. Echter zijn er ook andere verbindingen te leggen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld domotica, een systeem waarbij al je apparaten met elkaar in verbinding staan. Het systeem zorgt voor woongemak, het is namelijk aan te sturen met een smartphone of tablet. 
Met dit systeem kun je tijdens het loungen bijvoorbeeld je favoriete muziek opzetten of bedien je op afstand de verlichting of bijvoorbeeld heaters, om de tuin extra sfeer en warmte te geven.
 
Daarnaast kan je het buiten gezelliger maken door sfeervolle verlichting aan te brengen. 
Creëer deze sfeer bijvoorbeeld door verlichting te “verstoppen”. Dit kan in kandelaars, lampionnen, of onder een bankje. Hierdoor wordt de tuin op een subtiele stijlvolle manier verlicht. Ook wanneer je de verlichting gebruikt tijdens de donkere winterdagen, de tuin blijft altijd onderdeel van het totaal.  
 
 

Aankleding

Zorg er voor dat de planten, bomen en bloemen die je aanschaft niet alleen bloeien in de zomer. Laat je goed adviseren en kies voor een levendige mix tussen planten die om en om in de verschillende seizoenen bloeien. Hierdoor is er elk seizoen weer iets nieuws te ontdekken en wordt de tuin nooit saai. En… Last but not least! Kleed buiten aan hoe je het binnen ook zou doen. Houdt je er van om binnen op een comfortabele loungebank te ontspannen? Laat deze dan ook terugkomen buiten.Maakt u het binnen graag gezellig door kaarsen, kussens, vrolijke accessoires en schilderijen? 
Doe inspiratie op bij een tuincentrum en decoreer uw buitenruimte zoals u dat binnen ook zou doen.
 
Geniet van het mooie weer! En ben je tussendoor op zoek naar meer inspiratie, lees dan gerust een van onze eerdere blogs!

Populaire producten