MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop Keurmerk webwinkel
Terug naar het overzicht

Vooruitblik op 2018 // Nieuw Hout

18 oktober 2017
In de afgelopen weken hebben we jullie voornamelijk kennis laten maken met de uitgesproken interieurtrends. Veel kleur, lef en patronen.
 
Vandaag schrijven we over een trend welke past in ieder interieur en een goede basis biedt.
 
Als we kijken naar de modetrends, zien we de warme aardetinten en warme materialen terug komen. Terracotta goud/koper en hout, we gaan meer terug naar de basis.  Misschien industrieel maar dan net even een stuk warmer dan we gewend zijn.
 

Deze trend valt redelijk goed te verklaren

Technologie neemt toe, ook in onze woningen neemt dit een steeds grotere factor in beslag. We hebben allemaal tal van slimme toestellen in huis. Om deze vooruitgang te compenseren, streven we naar meer eenvoudige materialen en objecten. Het gebruik van hout is hier perfect voor weg gelegd en speelt daarom een belangrijke factor. Met hout geef je de ruimte namelijk meteen meer sfeer en gezelligheid.

 
In 2018 mogen we in deze trend juist ook de verschillende houtsoorten met elkaar combineren.

Kleurpalet

De grote verffabrikant Flexa speelt direct in op deze trend en komt met een nieuw kleurenpalet welke perfect aansluit namelijk; Heart Wood. Dit kleurpalet is gebaseerd op de warme kleur van natuurlijk hout en de aaibaarheid van zacht leer. Het Heart Wood kleurpalet combineert zachte tinten, grijsroze, blauw en een zachte cacao kleur, overgaand in krachtige tinten zoals inktblauw en paars. 
 

Duurzaamheid, Reclycling en upcycling

De houttrend van 2018 sluit perfect aan op de overall trends waar we al even mee bekend zijn, zoals duurzaamheid, Reclycling en upcycling.

Recycling en upcycling, deze trend zet ook in 2018 door. Haal je houten bijzet-, eet- en salontafel weer van zolder en schilder deze in een nieuwe kleur over of juist niet. In deze consumptiemaatschappij kunnen we het enkel toejuichen. Het is super origineel, het kost je eigenlijk niks behalve wat tijd en je helpt er onze planeet mee.



Steeds meer fabrikanten spelen hier op in, als je kijkt naar bijvoorbeeld materiaal gebruik. Wij zien dat naast bamboe ook kurk aan een comeback bezig is. Gewoon op z’n natuurlijke manier, niet te veel bewerkt.


M-Wall Duurzaamheid met wandpanelen

Wij als M-Wall hebben voor onze wandpanelen ook niet voor niks gekozen voor een natuurlijk materiaal en dragen met onze wandpanelen een steentje bij. Bamboe is warm, werkt geluiddempend en het is 100% recyclebaar. Niet alleen door het recyclebare bamboe maar ook doordat je de wandpanelen eenvoudig in een nieuwe kleur kunt overschilderen, Recycling en upcycling en vooal heel duurzaam. 

Populaire producten