MWall Professional
3D wandpanelen nieuwste trend in muurbekleding voor:
Webshop
Terug naar het overzicht

Warm onder de wol

13 september 2017
 
De herfst staat weer voor de deur, het wordt kouder, alle reden om op tijd naar bed te gaan.
Met een uitnodigende slaapkamer wordt dit een stuk gemakkelijker.
 
De slaapkamer is tegenwoordig niet meer ‘het vergeten kamertje’. De hedendaagse slaapkamer veranderd snel van vorm en uitstraling, krijgt steeds meer karakter en wordt een oase van rust waar men vaak even ontsnapt uit alle drukte in het dagelijks leven
 
Maar wat zijn nou de slaapkamer trends en hoe bereik je het juiste effect?
 

Less is more

Rust is belangrijk om goed in slaap te komen, daarom is het prettig als de slaapkamer rust uitstraalt.
Zorg ervoor dat er niet te veel in je slaapkamer staat, beperk het tot wat je nodig hebt. Op deze manier waarborg je de rust en voorkom je dat het een rommel wordt.
Gebruik de elementen die je in je slaapkamer nodig hebt, optimaal om een leuke sfeer neer te zetten.
Het is essentieel om een mooi nachtkastje te gebruiken. Dit is niet alleen erg handig om spulletjes in op te bergen, het is juist ook heel leuk qua styling. Je kunt er een mooi lampje opzetten, een plant, een vaas of een kaarsje. Dit vult de slaapkamer wat op en geeft het meteen wat meer sfeer.
 

Creëer rust met wandpanelen van natuurlijke materialen

Je slaapkamer krijgt meer rust wanneer je gebruik maakt van rustige kleuren, deze komen we veelal tegen in de natuur.
Zowel natuur kleuren als natuurlijke materialen kunnen je helpen om de rust te creëren. Denk aan hout, riet, bamboe en kies bijvoorbeeld voor een wollen plaid. Een wollen plaid ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook heel praktisch
 
We houden van een aangename temperatuur is in de slaapkamer maar weten allemaal dat het niet fijn is om te slapen in een warmgestookte kamer te slapen, ook niet voor je gezondheid.
Warmte kun je ook op een andere manier toevoegen door bijvoorbeeld het wollen plaid. Als het koud wordt, trek je deze lekker over je heen.
 
Een ander element dat je kunt toepassen is een vloerkleed.
Hoe fijn is het als je ’s ochtends je eerste voet op de vloer zet en deze meteen warm beland op een kleed en niet op een koude houten, beton of pvc vloer.
Welk type vloerkleed je kiest maakt niet uit. Je kan gaan voor een groot vloerkleed dat onder het gehele bed ligt, maar je kunt ook kiezen voor een klein kleedje naast het bed
 


Je ziet dat er steeds meer en vaker gekozen wordt voor een mooi hoofdbord aan het bed. Dit brengt rust en een geborgen gevoel. Als je kiest voor een boxspring kun je er vaak een mooie bijpassend hoofdbord bij kiezen.
Wil je het hoofdbord juist laten afsteken bij je bed en meer sfeer toe passen, kies dan voor een aantal wandpanelen en plaats deze achter je bed. Dit geeft een warme sfeer en ziet er mega leuk uit!


Met deze tips transformeer je jouw slaapkamer eenvoudig in een de sfeer van een hotelsuite. Gewoon even weg in je eigen huis!

Bekijk snel meer slaapkamer inspiratie! 
 

Populaire producten